Broušení bruslí
Broušení bruslí na počkání ve ski
servisu KAROLINKA
Standardní
broušení: 50,- Kč
Broušení nových bruslí 100,- Kč
ÚVOD DO TRADIČNÍHO BROUŠENÍ 6
FBV™: NEJLEPŠÍ Z OBOU SVĚTŮ
Díky převratnému profilu broušení bruslí umožňujícímu dosáhnout spojení rychlosti se svižností odstraňuje metoda FBV™ nutnost dosavadní volby mezi dvěma protichůdnými přínosy různých způsobů broušení nožů na tradiční oválný žlábek. Plochý spodní tvar ostří umožňuje lepší skluz po ledě, aniž by se do něj zařezával. Tímto se snižuje odpor brusle a zvyšuje se rychlost. Stejně tak jsou přesné hrany připraveny se zaříznout do ledu, čímž zajištťují dokonalé ovládání bruslí při zatáčení a zastavování. Jedná se o revoluční způsob broušení bruslí, který vám umožní bruslit rychleji, s menší námahou a lepším ovládáním bruslí, a navíc po celou dobu s maximálně pevnou stopou a maximálním skluzem. Tajemství se skrývá v konstrukci brusky obsahující Blackstone® SPINNER SYSTEM, což je originální systém profi- lovaných disků s diamantovým povrchem. Tyto disky vytvarují požadovaný profil na obvodu vlastního brusného kotouče, kterým se pak vybrousí drážka do spodní plochy nože bruslí. Při broušení metodou FBV™ nedochází ke změně poloměru kolébky, ani množství odbroušené oceli není větší než při běžném broušení. Další výhodou FBV™ systému je, že si můžete „vyladit“ kombinaci rychlosti a hbitosti tak, aby vám vyhovovala. Počáteční testy ukazují, že drážka 100/50 má podobné hrany jako žlábek s poloměrem 5/8“ a nastavení 100/75 je blízké hranám žlábků s poloměry od 1/2“ do 3/8“. Avšak pocit z bruslení je nesrovnatelný s tím, na co jste dosud byli zvyklí. Je však třeba abyste si to sami vyzkoušeli přímo na ledě a zjistili tak, jaké parametry broušení jsou pro vás nejlepší. Jen si poznamenejte parametry vašeho broušení dřív, než půjdete na led. Tam poznáte, jestli dané parametry vyhovují vašemu stylu bruslení a osobním preferencím. Většina bruslařů považuje nastavení drážky na 100/50 za dobrou počáteční volbu pro testování kvality bruslení a následnou individuální optimalizaci velikosti hran.